İmplant Tedavisi Nedir? Hangi Durumlarda Uygulanır?

IMPLANT TEDAVİSİ NEDİR?

Dental implantlar, titanyumdan yapılan ve biyolojik olarak uyumlu tıbbi vidalar olarak tanımlanır. Cerrahi olarak çene kemiğine yerleştirilerek eksik dişlerin yerini tamamlar.

Günümüz diş hekimliği tedavi uygulamalarında hastaların kaybettikleri estetik, fonksiyon ve fonasyonun tedavisinde öncelikli olarak implant destekli restorasyonlar kullanılmaktadırlar.

Kemik, implant yüzeyleri ile sıkı bir bağ kurar ve doğal dişler gibi fonksiyona girmelerini sağlar. İmplant destekli sabit protezler ile birlikte sağlanan ısırma ve çiğneme fonksiyonları, kemiği stimüle ederek kemik rezorbsiyonunu önlemektedir. Ayrıca dental implantların kullanımı ile kaybedilen dişe komşu dişlerin de küçültülmesine gerek kalmamakta ve bu sayede doğal dişlerin sağlığı korunmaktadır.

IMPLANT TEDAVİSİ HANGİ DURUMLARDA UYGULANMAKTADIR?

✔️Tek Diş Eksikliği: Tek bir dişin kaybı durumunda, kaybolan dişin her iki yanındaki dişleri küçültmeye gerek olmadan eksik diş yerine tek bir implant yerleştirilerek üzerine tek bir kaplama yapılabilir.

✔️Hareketli Protez Tercihi Olmayan Hastalar: Büyük azı dişlerin kaybında eğer arka bölge dişsiz sonlanıyorsa, hastalara takılıp çıkarılabilen bir bölümlü protez takmak yerine birkaç implant üzerine sabit bir köprü yapılabilir.

✔️Kısmi veya Tam Diş Eksikliği: Birden fazla dişin eksik olması halinde, implantlar kullanılarak hareketli veya sabit protezler yapılabilir.

✔️Erimiş Çene Kemiği Problemi: Diş eksikliği zaman geçtikçe çene kemiğinde erime meydana getirebilir. Çene kemiği erimesi durumunda, implant tedavisi uygulanmadan önce kemik grefti yapılması gerekebilir.

Ücretsiz Konsültastyon